تپه باستانی ارگ شیروان ( تپه نادری )

تپه ارگ دست ساز شیروان که با شماره ثبت تاریخی 703 در سازمان ملی و آثار باستانی ایران مربوط به هزاره پنجم و چهارم پیش از میلاد و همزمان با شهر سوخته سیستان ساخته شده است . و در شیروان به تپه نادری معروف است. با توجه به فورم کلی تپه باستانی و بخش هایی از پایه اطراف آن بخصوص در بخش شمالی آن که در حال حاضر از بین رفته است می توان آن را یکی از بنا های منحصر به فردی دانست که بعد ها توسط اونتاش گال در ۱۲۶۵ سال قبل از میلاد، در دودمان ایلامیان بکار گرفته شد او به تقلید از این تپه باستانی در شهری جدیدی که ساخت در ارتفاعی دست ساز شهر اونتاش را بنا نمود و زیگورات را برپا ساخت.

تپه باستانی شیروان در واقع دارای ساختمان و دهلیزهایی بسیار هوشمندانه ایست که قسمتهای اعظم آن هنوز برای باستان شناسان در پرده ابهام است . گفته می شود ارشک سردودمان و موسس اشکانیان در کاخی بلند بر فراز این تپه بدنیا آمده است نام این تپه تا پایان دوران ساسانیان تپه ارشک بوده است . این نپه و مجموعه برجها و دیوارهایی که در اطراف آن قرار داشته تا زمانی نه چندان دور پایگاه فرمانروایان خراسان بوده است . در زمان شاه سلطان حسین صفوی عمارت ایلخانی خراسان بر روی این تپه قرار داشت بطوریکه در سفر نامه خراسان می نویسد : « در درون قلعه در مکانی که مرتفع تر از سایر امکنه شهر است ارگ بلد واقع شده است که او را نیز برج و باره محکم بود... » .
با افول قدرت فرمانروایان شیروان تنها از تپه باستانی برای کشتی های پهلوانی و با چوخه استفاده می شد .
گفته می شود نیاکان ارد بزرگ ( اندیشمند و متفکر برجسته حال حاضر کشورمان ) خود از سازندگان و اداره کنندگان ارگ شیروان بوده اند هم اکنون نیز بستگان بسیار نزدیک این شخصیت بلند مرتبه در بخش شمال خاوری ارگ و جنوبی رودخانه اترک زندگی می کنند .
این تپه در قسمت غربی شهر قدیم شیروان و جنوب غربی شهر فعلی شیروان قرار دارد که ارتفاع آن در حال حاضر 25 متر و قطر تپه در حدود 90 متر است . البته فرسایش و تخریب توسط عوامل مختلف بخصوص طی سی ساله گذشته موجب شده است هم در ارتفاع و هم در پنهای قطر آن تاثیر گذار باشد بخصوص در جبهه شمالی تپه باستانی شیروان که با تخریب بخش بزرگی از آن به عنوان جاده کنار گذر و همچنین جاده عریضی که تا بالای آن ادامه می یابد مهمترین بنای تاریخی که سند هویت قدیمی ترین پایتخت شمال خراسان است مورد تحدید قرار گرفته است .





محل های که ضربدر قرمز خورده ضرباتی است که در طی سی ساله گذشته بر سرفراز ترین اثر تاریخی شمال خراسان خورده است .
محل هایی که ضربدر آبی خورده محل برج و باروهای قدیمی شیروان است که اغلب آن نابود شده و بقیه هم در حال نابودیست .

منبع : انجمن تاریخ

استاد علی بابا رستمی

در دامنه ارتفاعات كوهستاني پتله‌گاه شيروان روستاهاي متعددي وجود دارد كه يكي از آن‌ها خلاجلوست و استاد علي بابارستمي يكي از مطرح‌ترين نوازنده‌هاي دوتار و از بهترين خواننده‌هاي ابيات و اشعار حماسي در همين روستا به دنيا آمده است. پدرش استاد زال رستمي مردي آهنگر بوده كه ضمن آهنگري دوتار هم مي‌نواخته است. اهالي روستاي خلاجلو از ايل كرد بيچرانلو هستند كه عقايد پاك و ميهن دوستي آنها بر همگان آشكار است. علاقه به اسب، اسلحه و نواختن موسيقي و آواز در كوه‌هاي مرزي سرحد از علايق عمومي اين كوه‌نشينان صبور و آرام آريايي است



ساز رايج آنها عموماً ني و دوتار است كه به نوازنده ني «بليروان» و نوازنده دوتار «بخشي» مي‌گويند. دوتار اهالي سرحد شيروان داراي يازده پرده است و معتقدند دوتار، سازي بهشتي بوده و نوازنده آن نظر كرده خداوند است و علمي در اختيار دارد كه سايرين از آن بي‌بهره‌اند.



تفاوت خوانندگان كوه‌نشين در مناطق كوهستاني شيروان كه به سرحدي معروفند با ساير خوانندگان و نوازندگان خراسان در اجرا و انتخاب آهنگ‌هاست. نوازندگان سرحدي بيشتر به حماسي خواني توجه دارند و اشعار حماسي فراواني را اجرا مي‌كنند و حتي در عروسي‌ها هم از حماسي‌خواني دست برنمي‌دارند و حكايات و قصه‌هاي ديني و سرگرم كننده در مرتبه دوم قرار مي‌گيرد. سرآمد حماسي‌خوانان سرحد، علي بابارستمي است كه اينك از میان ما رخت بر بسته است. علي بابا رستمي از كودكي در سرحد شيروان با «عاشق‌ها» و بخشي‌هاي مطرحي آشنا شده كه در منزل پدرش استاد زال رستمي، آهنگي معروف سرحد، رفت و آمد داشتند چرا كه پدرش دوتار ساز خوبي هم بوده است. علي بابا با پرورش در چنين خانواده هنردوستي تصميم مي‌گيرد تا به هنر روي آورد. او دوتار و آموختن آن را ابتدا نزد پدر فرا مي‌گيرد و سپس به هنامه نزد رحيم‌خان مي‌شتابد تا از مكتب رحيم‌خان نيز بهره‌گيرد. رحيم‌خان پي به استعداد عجيب علي‌بابا مي‌برد و او را تحت تعليم قرار مي‌دهد و تمامي آهنگ‌ها را به علي‌بابا مي‌آموزد و واژه «بخشي» را به استاد علي بابا رستمي اعطا مي‌كند. گرفتن واژه بخشي از دست استادي چون رحيم‌خان بهادري كه سلطان دوتار ناميده مي‌شود عزم علي بابا رستمي را صد چندان مي‌نمايد تا تمامي آهنگ‌هاي سرحدي را جمع‌آوري و مكتوب نمايد. از اين‌رو علي بابا دست به كار مي‌شود و به تدريج متوجه مي‌شود كه روح شاعري و خودبندي در وجودش، او را از مراجعه به شاعران قديمي بي‌نياز ساخته است. او با احساس زيباي خود هنگامي كه دست به دوتار مي‌برد چون بلبلي مست بر دوتار پنجه مي‌ريخت و مي‌ناليد و مي‌خواند و جمع حاضر را ديوانه اشعار بي‌مثال خود مي‌نمود. گاه دوتار نوازي استاد علي بابارستمي ساعت‌ها طول مي‌كشيد و چه بسيار كساني كه آهنگ‌ها و اشعار او را به ذهن مي‌سپردند و يا يادداشت مي‌كردند و تشويق‌ها آنقدر از سوي مردم نثار علي بابا رستمي مي‌شد كه حتي با پنجه خون‌آلود هم به احترام حضور مردم دوتار را كنار نمي‌گذاشت. حماسه‌خوان سرحدي هر روز كه جوانتر مي‌شد شاهد اتفاقات تاريخي و تازه‌اي در سرحد بود. جواني علي بابا رستمي مصادف با وقوع حوادث تاريخي مهمي در سرحد شيروان بود

:

واقعه 1320 شمسي، قيام فرج‌الله خان سرحدي و اعلام خودمختاري در سر حد شيروان، نبرد سرداران با ژاندارم‌هاي رضا شاهي، ياغي شدن حبيب سردار زيارتي، عباس پهلوان دويني، حسن سردار ينگي قلعه، ماجراي قتل محمدتقي بك جريستاني، حمله تركمن‌ها به سرحد شيروان و


حماسه‌خوان سرحدي با ديدن اتفاقاتي كه در كنارش رخ مي‌داد نمي‌توانست آرام بگيرد و از اين‌رو منظومه‌هاي فراواني در بيان شجاعت و رشادت جوانان كُرد ايل خود سرود و توانست با نغمات مسحوركننده خود پيروزي و شادي را به ميان ايل خود بازگرداند. منظومه كردي او در جنگ خان سرحد با تركمن‌ها و روسي‌ها تا سالها قبل در سرحد در همه مجالس خوانده و در نوع خود زيبا و غرورآفرين است

.
آوازه علي‌بابا رستمي موجب شد تا سال 1340 توسط راديو خراسان دعوت شود كه مورد قبول استاد رستمي واقع مي‌شود و به مدت 15 سال با راديو خراسان همكاري نمود كه شايد صدها ترانه سرائيد و هر كدام شاهكاري ادبي شناخته مي‌شوند. قطعه «يان دشت» او اينك با گذشت پنجاه سال هنوز در اذهان مردم باقي مانده و هر جوان سرحدي در تنهائي سعي در تقليد آن دارد، ولي صداي علي بابا رستمي چيز ديگري است، صدايي گرم، رسا، و چنان مي‌خواند كه گوئي طبيعت و كوه‌هاي سر به فلك كشيده سرحد شنونده‌اش هستند

.
استاد رستمي از خاطراتش گفت: آنقدر دعوت مي‌شدم به مجالس كه ديگر شب و روز نداشتم اگر براي يك شب به روستائي دعوت مي‌شدم كارم به يك ماه مي‌كشيد چون مردم دست‌بردار نبودند و مي‌گفتند بخوان! ومن هم براي دل آنها مي‌خواندم و مي‌سرودم و در شادي و غم مردم شريك بودم. چه بسا كه بارها آهنگي سروده‌ام كه آن‌را تقديم مردم نموده‌ام. مثلاً سال 1325 بود كه ميهمان اهالي شركانلو بودم، زمستان بود و هوا بسيار سرد، جوان‌ها به كوه رفتند تا كبك شكار كنند. جواني تازه داماد هم همراه آنها رفته بود ولي متاسفانه راه را گم مي‌كند و در برف گير مي‌كند و دچار طوفاني مي‌شود و جان مي‌دهد. چون جنازه جوان پيدا شد و به روستا آوردند تا دفن شود من قطعه «مام، مام لَ چي مامَ» را سرودم كه معني آن در كوه تنها ماندم و جان دادم مي‌شود را ساختم كه هر وقت مي‌خواندم زن و مرد با صداي بلند به گريه مي‌افتادند و خودم نيز اشك‌هايم جاري مي‌شد… و يا در همين اواخر تاريخ انقلاب اسلامي را از 1342 تا 1357 هـ . ش به نظم كشيده‌ام و به كردي سروده‌ام و براي بعضي از شهداي ايل خود نيز شعر و سرود گفته‌ام كه دلم را تسلي و آرامش مي‌بخشند

.
از استاد علي بابا رستمي در مورد حضور در جشنواره‌ها سوال کردم گفت: «هيچ‌گاه دوتار را براي مسابقه برنداشته‌ام ولي 60 سال براي مردم و كوه‌ها و مردان سلحشور اين ديار دوتار نواخته‌ام كه همه مي‌دانند. سه دفتر شعر كردي و فارسي آماده چاپ دارم كه اگر خداياري كند به چاپ مي‌رسانم. ولي چيزي كه مرا رنج مي‌دهد فرار جوانان ما از ميراث گذشتگان است، ولي من دوتار را بهترين همدم و مونس خود مي‌دانم. جديداً شعري سروده‌ام كه مناظره من و دوتار است: با دوتار مناظره مي‌كنم هر دو از خود مي‌گوئيم در پايان دوتار پيروز مي‌شود چرا كه دوتار هنر است و هنر هيچ‌گاه نمي‌ميرد. ولي من از خاكم به خاك باز مي‌گردم

.
اگر نامي هم از من باقي بماند به واسطه اهميت هنر و معنويات است. حالا هم كه شما آمده‌ايد من و دوتار و شاهنامه و كوه پتله‌گاه جشن خوبي خواهيم داشت و شايد حافظ و فردوسي هم تا آخر شب به ما ملحق شوند!»


روحش شاد ویادش گرامی





دانلود Download


منبع: kurmanj.ir

سایت شهرداری شیروان نیازمند بازبینی است



با کمال تعجب در سایت شهرداری شیروان بخش تصویر ماهواره ایی از شهر شیروان دیدم نقشه ناحیه کوچکی در استان سیستان و بلوچستان در نزدیکی سورن ، سرباز و شرق سراوان ! که به نام شیروان است دیده می شود .

اینجا را ببینید :
http://www.shirvancity.ir/Portal-sys-mws-87t/?pid=117



از مدیران شهرداری شیروان بخصوص آقای مهندس قاسم کوهستانی شهردار شهر عزیزمان توقع می رود بر امور محتوایی سایت که منظر جهانی شهر زیبایمان هست دقت بیشتری بنمایند .

دو موردی که برای بهبود وضعیت سایت شهرمان پیشنهاد می گردد :
1- تمامی آثار باستانی که از آنها در سایت شهرداری یاد شده تنها محتواست و بی تصویر است . که باید تصاویری از آثار و ابنیه تاریخی در کنارشان قرار گیرد .
2- زندگی نامه مشاهیر و بزرگان شیروان نظیر شیخ رشیدالدین ، ارد بزرگ ، سعدالدین تفتازانی ، محمد بابا توکل گلیانی ، منوچهر لطیف را در بخشی با عنوان مشاهیر شیروان به سایت افزوده شود .




-==::(( شیروان زیبا دوستت داریم ))::==-


پروفسور اسماعیل حسین زاده

پروفسور «اسماعیل حسین زاده» متولد 1325 در شهرستان شیروان، روستای بوانلو می باشد. وی دوره ابتدایی را در دبستان روستای اوغاز به اتمام رساند و پس از تکمیل دوره های راهنمایی و دبیرستان وارد دانشگاه شد و توانست مدرک کارشناسی اقتصاد خود را از دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران اخذ کند.
وی برای ادامه تحصیلات بیشتر در رشته اقتصاد در سال 1354 به آمریکا رفت و توانست دوره کارشناسی ارشد را در دانشگاه کویین کالج و دکترای تخصصی (P.h.d) را در دانشگاه New school نیویورک دریافت کند. او سپس به عنوان استاد وارد دانشگاه Drake (دریک) در ایالت ایووا در شهر مرکزی دموین (deef-moames) شد و به تدریس دوره هایی در زمینه اقتصاد سیاسی، سیستم های اقتصاد تطبیقی، اقتصاد بین المللی و توسعه اقتصادی پرداخت و توانست در مدت کوتاهی یکی از استادان برجسته دانشگاه های آمریکا شود.

وی دارای پژوهش های ارزشمندی در زمینه علم اقتصاد هم چون موج های طولانی توسعه و تنزل اقتصاد، بحران های اقتصادی، سیاست های سازماندهی مجدد، خرید و فروش ارز، NAFTA (قرارداد تجارت آزاد آمریکای شمالی)و تولید، بدهی(کشورهای)جهان سوم، تعیین سیاست های اقتصادی ریاست جمهوری است.

وی هم چنین استاد ارشد دانشگاه دریک از 1988 تاکنون، دانشگاه لانگ آیلند و کالج هایی هم چون جورجیا، منهتن وپیترز در نیوجرسی بوده است و به دلیل پژوهش ها و مقالاتش در دانشگاه دریک و دیگر دانشگاه های ایالات متحده جوایز متعددی دریافت کرده است.

او علاوه بر تالیف کتاب های مختلف درباره اقتصاد دارای 40 مقاله در موضوعات مختلف علم اقتصاد است که در دانشگاه های آمریکا مورد استفاده قرار می گیرد.


منبع : وب سایت اسماعیل حسین پور
عضو شورای شهر شیروان

قوميت ها، زنگ تفريح خراسان شمالي

ازسوي شوراي فرهنگ عمومي استان، خراسان شمالي به عنوان"منزلگاه هفتم وگنجينه ي فرهنگ ها"نامگذاري شده است.منزلگاه هفتم وارتباط آن با امام هشتم(ع) را بايد از شوراي محترم پرسيدولي درموضوع گنجينه ي فرهنگهاانتخاب نيكي است.

خراسان شمالي محل زندگي اقوام كرد،ترك ،تركمن،تات،بلوچ وفارس است.اين استان برنامه هاي راديويي متعددوتلويزيوني محدودي دارد.حال سوال اين است صدا وسيما تعريفش از گنجينه ي فرهنگها چيست؟چرا اقوام خراسان شمالي صدا وسيمايشان را در صداوسيماي استان نمي بينند.برنامه ي راديويي1ساعته ي كردهاكه پيشينه اش در خراسان به 1339مي رسدبه همت مسولان دلسوز فرهنگ هادر اين استان نيم ساعته شد.اقوام تات وترك وتركمن هيچ برنامه ي راديويي ندارند.اگر گاه موسيقي كردي يا تركي دريك نشست يا همايش ويادر صدا وسيمادر ميان برنامه پخش مي شودمجري محترم اعلام مي كند براي رفع خستگي يك آهنگ كردي يا تركي را مي شنويم گويي قوميت ها زنگ تفريح صدا وسيما شده اند.

صدا وسيما اعلام كند در آرشيو خود شناسنامه ي هنري چندهنرمنداستان رادارد؟صدا وسيما اعلام كندچند ساعت موسيقي قوميت ها را در آرشيو دارد؟چه قدر ضرب المثل وترانه ولالايي وچيستان اقوام استان راضبط وپخش كرده است؟چه قدر به صنايع دستي ومواريث فرهنگي اقوام توجه كرده است واصولا جايگاه اقوام در اين رسانه چيست؟

چرا وقتي "حسين ببي"مظلومانه جان مي سپاردبايد هوشنگ جاويد خبرش از تهران به رسانه هابدهد وصدا وسيما ي استان گنجينه ي فرهنگ هادر خواب به سرببرد.اينجاست كه مردم صدا وسيما را متعلق به خود نمي دانند وآن را متعلق به دوسه مسئول استان مي بينند كه الحمد لله در همه ي نشست ها وصحنه ها هم حضور دارندوهر روز هم صدا وسيما دوربين به دست به دنبال آنهاست تا از كار مقدس اطلاع رساني به مردم بي اطاع وتشنه ي ديدار وكلام آقايان عقب نماند.

بايد گفت رويه ي فعلي نهادهاي فرهنگي وصدا وسيما اصلا در شان استان نيست ومردم حق دارند به سمت ماهواره ها وشبكه هاي كردي ،تركي وتركمني ماهواره اي روي آورند ودر كنارتاثير پذيري از ايده هاي خاص آنها فرهنگ شان را از آن سوي مرزها دريابندواين اصلا زيبنده ي كار به دستان نيست ومي تواند در دراز مدت مشكلات خاصي در اين استان پويا واراسته به گلهاي معطرفرهنگ ها ايجاد نمايد.

اميد است با امتياز دانستن قوميت ها زمينه ي معرفي قوميتها وفرهنگها ازطريق صدا وسيما وساير نهادهاي فرهنگي فراهم گردد.

منبع : وب سایت اسماعیل حسین پور
عضو شورای شهر شیروان

معرفی بانو شيرواني بدون تحریف

بانو شیروانی لقب خانم گلچهره عزیزی متولد سال 1320 در روستای بی بهره شیروان می باشد. وی در سال 1361 دار فانی را وداع گفت.روحش شاد و یادش گرامی

متاسفانه شهر قوچان به تقلید از کشورهای عربی تاریخ را تحریف میکند

ببینید:

ماه ‌بانو عباسی (بانوشیروانی) متولد (1308) روستای ولی‌آباد، این بانوی هنرمند قوچانی که از صدای خوشی برخوردار بود بنا به اقتضای زمانی و مکانی با نام مستعار بانوشیروانی از سال 1348در رادیو مشهد اقدام به اجرای آوازهای کردی ( كرمانجي ) نمود. او درسال 1382 در شهر مشهد جان به جان آفرین تسلیم کرد.

اگر خوب نگاه کنید میبینید که نام ایشان بانو شیروانی است نه بانو قوچانی

منبع : سایت شیران شیروان

پاسخ سایت شیران شیروان به درخواست شهرداری

شهروند گرامی :
چه قدر در پیشرفت شهرمان سهیم هستید؟

بر این باوریم که شهروند خوب ، زیبایی شهر را دو چندان نموده و مشارکت در حفظ حقوق شهروندی و فرهنگ شهرنشینی بر ارزش و اعتبار آن شهر می افزاید.
شهرداری شیروان در نظر دارد برای زیباسازی فضای شهری و گسترش مشارکت شهروندان در توسعه ی شهر، از بهترین و برترین پیشنهادات ارسالی شهروندان عزیز در مراسم ویژه ای قدردانی ارزنده به عمل آورد.
ضمناً آثار باید دارای مشخصات کامل باشد .

مهلت ارسال : پایان اردیبهشت ماه سال 88
نشانی : شهرداری شیروان
روابط عمومی شهرداری شیروان

--------------------------------------------------------------------------------
پاسخ شیران شیروان
۱-نام گذاری خیابان ها جدید با مشاهیر شهرمان شیروان(نظیر اردبزرگ-منوچهر لطیف-سعید توکلیان-هیوا مسیح-علی بابا رستمی و..)

۲-ساخت بازارهایی جداگانه در خیابان استقلال یا شهریار

۳- ایجاد یک نمایشگاه بزرگ و درامدزائی از طریق آن برای شهر داری

۴-ایجاد چند پارک مناسب با محیط سبز و درختکاری

۵- ایجاد فروشگاههای فصلی ودرامد زائی از طریق فروش به مسافرین

۶-ایجاد زمین های روباز وآسفالته با فنس و دروازه و اجاره آن به همشهریان

۷-زیباسازی خیابان منتهی به شیرکوه و ایجاد مغازه سرتاسری وجلب مسافر

۸-ایجاد چند فواره جهت بخشیدن روحیه به شهروندان در شیرکوه و میادین

۹-ایجاد مکانی برای ساخت انواع خانه ها به سبک های معماری غربی شرقی و سنتی در ابعاد کوچک

برای جلب توریست با توجه به هزینه پایین و نو بودن فکر



--------------------------------------------------------------------------------



مطلبی هم که من برای سایت شیران شیروان نوشتم :

سلام به همشهریان خوبم در سایت شیران شیروان

به نظر من هم 9 موردی که پیشنهاد دادید بسیار درست و بجا بود
بخصوص بند اولش که یکی از آرزوهای هر شیروانی است .

وقتی اسم بعضی از خیابانها و کوچه های شهرمان را می بینم خیلی متاسف می شوم .
انتخاب نام بزرگان شیروان برای معابر اصلی شهر ، تکریم علم و زحماتیست که آنها کشیده اند و موجب تشویق نسل جوان شهرمان می گردد .

امروزه بعضی از شهر ها سعی می کنند نام این بزرگان را به عنوان چهره سرشناس شهر خود معرفی کنند . اگر این امر محقق گردد مسئول مستقیم آن مدیران امروزی شهر خودمان هستند .

امیدوارم بزودی 9 پیشنهاد شیران شیروان تحقق یابد .

حمیرا ستارزاده

مشاهیر معاصر شیروان

-=::((هدیه سایت شیران شیروان))::=-



شخصیت جهانی

۱-شخصیت جهانی و معروف ارد بزرگ (نظریه پرداز مطرح و معروف جهانی دارای کتاب سخنان حکیمانه)


شخصیت های معروف فرهنگی و هنری

۱-سعید توکلیان(پیشکسوت انیمیشن و داور بین المللی در جشنواره های خارجی تجلیل شده از طرف سازمان فرهنگ منتخب سال ۸۷)

۲- هیوا مسیح( شاعر مطرح سبک پست مدرن)

۳- قدرت الله شریفی( شاعر)

۳-علی بابا رستمی (شاعر مطرح کرمانج)

۴-بانو شیروانی (اولین شاعر و دکلمه سرا در رادیو کرمانجی)

۵-رستم مهرپویان(معروف به حنجره طلائی که ایشان با گلوی خود نی میزنند دارای جایزه های جهانی)


موسیقی

۲-روشن گل افروز(نوازنده بین المللی در جشنواره های خارجی و منتخب جشنواره موسیقی فرانسه)

۱-علیرضا اسلامی(معروف به علیرضا شیروانی نوازنده جهانی دوتار در کنسرت های برخی از خوانندگان)


شخصیت های مطرح ورزشی

۱-زنده یاد منوچهر لطیف(کشتی گیر اولین داور بین اللملی کشتی ایران و قدیمی ترین کشتی نویس ایران)

۲-علی خالق زاده(بازیکن تیم راه آهن مشهد و عضو تیم ملی کشتی آزاد ایران)

۳- رضا پیل پا (عضو تیم ملی ۸ نفره سنگ نوردی ایران در رشته سرعت)

۴-ایوب حسنی (عضو تیم ملی کوراش ایران قهرمان آسیا وجهان)

۵-هانی زمانی(ملی پوش تیم ملی هندبال کشورمان و اولین لژیونر هندبال کشورمان در امارات)


شخصیت مطرح سیاسی

۱-دکتر عبدالرضا رحمانی (رئیس دیوان محاسبان کشور)

۲-پرفسور حسین آفریده(رئیس سابق سازمان انرژی اتمی ایران)

۳-محمد حسن پیرزاده(رئیس کل دیوان عدالت اداری کشور)


شخصیت های مطرح علمی

۱- پرفسور اسماعیل حسین زاده(استاد دانشگاههای آمریکا)

نمادها ، عامل اصلی توسعه شهری



تمام شهر های دنیا برای آنکه نام خود را بر سر زبانها بیندازند و به این شکل کسب درآمد و گردشگر کنند برای خود نماد سازی می کنند .
برخی بر روی بک اثر تاریخی مانور می دهند و برخی دیگر مشاهیر و نام آوران خود را به جهانیان معرفی می کنند بعضی از شهرها هم طبیعت و حیاط وحش خود را مطرح می کنند .
جامعه شناسان معتقدند شهرهایی که دارای نماد بخصوصی نیستند قابلیت رشد نداشته و به این شکل بافت آنها قدیمی و فرسوده می گردد .
شهرهای کوچکی را می بینیم که به خاطر نمادهای مشهور خود به سرعت رشد و توسعه می یابند و گاهی شهرهای بزرگی را شاهدیم که با از دست دادن جاذبه های عمدتا اقتصادی خویش رشد منفی را در تمام بخش های خود دارند .
نماد سازی در شهرها به ارتقای شاخص های کلان توسعه منجر می گردد . متاسفانه بسیاری از مدیران شهرهای کوچک و بزرگ کشور ما ، تمام توان خود را صرف امور جاری و روزمره نواحی در اختیار خود نموده و به این شکل فرصت های بسیار ارزشمندی را از دست می دهند .
در این مجموعه سعی شده است با ذکر نمونه هایی از شهرهای ایران و جهان نگاهی تازه به دست اندر کاران امور شهری داده شود تا شاهد توجه بیشتر به پتانسیل های بومی مناطق مختلف باشیم .

و اما نمونه ها :
شهر سن پترزبورگ روسیه با موزه های خود و شهر وین به دفاتر سازمانهای جهانی ، شهر سیدنی به نیکول کیدمن و پاریس به برج ایفل شناخته می شوند
شهر لس آنجلس در آمریکا و بمبی در هند به مجموعه های سینمایی هالیوود و بالیود و شهر کن در جنوب فرانسه به جشنواره بین‌المللی فیلم کن شناخته می شوند .
شهر تبریز به مقبره الشعرای تبریز و اصفهان به سی و سه پل ، شیراز به حافظیه و مشهد به حرم رضوی شناخته می شوند .
شهر لندن به کاخ بوکینگهام ، شهر کراچی به بندرش و آنتالیا به مراکز تفریحی ، بندر عباس را به منطقه اول نیروی دریایی و گنبد به مسابقات اسب دوانی ، یزد به آتشکده های خود و رامسر را به هتل رامسر می شناسیم .
شهر پیزا را با برج پیزا و ژوهانسبورگ را به تراش الماس ، شهر نطنز را به تاسیسات اتمی و کرج را به سد تاریخی اش ، آبادان را به پالایشگاه نفت و لاهیجان را به کارخانجات و مزارع چای می شناسیم .
شهر کاشان را به سهراب و شهر همدان را به باباطاهر ، توس را به فردوسی و رشت را به میرزا کوچک خان جنگلی ، شیروان را به ارد بزرگ و نیشابور را به خیام ، اردبیل را به علی دایی و کاشمر را به مدرس ، شهر سوادکوه را به رضا شاه و شهر کلات را نادرشاه افشار ، رفسنجان را به هاشمی رفسنجانی و اردکان را به خاتمی ، تفرش را به دکتر حسابی و زابل را به رستم ، کرمانشاه را به شهرام ناظری و بوشهر را به رییس علی دلواری می شناسیم .

اگر خوب دقت کنیم متوجه می شویم اکثر شهرهایی که نتوانسته اند معیار و شاخصه خاصی برای خود مطرح کنند به همان نسبت از توسعه یافتگی کمتری برخوردارند . شاید به همین خاطر است که تهران به پایتختی خود هم نبالید و برج آزادی را ساخت و به آن هم اعتنا نکرد و برج میلاد را ساخت ! و امروز هر رییس جمهوری وارد تهران می شود قبل از آنکه وارد کاخ سعد آباد برای مذاکره شود سری هم به برج میلاد می زند .
خلاصه کلام آنکه تهرانیها به این شکل موفق می شوند چندین برابر دیگر شهر ها از منابع ملی بهره بگیرند .


نتیجه :
مدیران شهرهایی که نامی از آن ها شنیده نمی شود باید به یکی از طرق زیر عمل نمایند :

1- تحقیقی جامع در مورد پتانسیل های خود بمایند
2- نماد بخصوصی را به کار گیرند که حدالامکان منحصر به فرد و دائمی باشد ( نکته : شاخص های اقتصادی و صنعتی عمر کوتاهی دارند )
3- پس از شناسای نماد شهر خود ، به شکل های مختلف در سطوح ملی و جهانی نسبت به آن اطلاع رسانی نمایند ( جشنوارها و فستیوالهای شاد در پیرامون این نماد خود کمک بزرگی به شناساندن شهر آنها خواهد کرد ) .

دکتر کریم سمنانی
مدیر لابی ایران و سوئد

زندگینامه ارد بزرگ فرزند شیروان زیبا

خلاصه زندگی نامه :






- بی شک ارد بزرگ برجسته ترین اندیشمند حال حاضر ایران است .

- اندیشه های او در کتابی با عنوان آرمان نامه گرد آوری شده است .

- روح میهن پرستی و توجه ویژه اش به انسانیت بر سراسر نوشته هایش حاکم است .

- تا کنون در دهها کتاب به اشکال گوناگون به طرح نظریات و افکار او پرداخته اند .

- دو نظریه مشهور دارد به نام های قاره کهن و کهکشان بزرگ اندیشه .

- دارای هواخواهان بسیار در رده های مختلف کشورهای آسیای میانه است .

- از دوستانش می توان به احمد شاه مسعود اشاره کرد و بسیاری معتقدند احمد شاه مسعود در پنج سال پایانی زندگی خود به خاطر ارتباط با او از یک چریک صرفا مذهبی تبدیل به یک مبارز ملی شد.

- داده های موتور جستجوگر گوگل نشان می دهد او پر طرفدارترین نخبه زنده ایرانیست .

- ریشه خانواده گی او را در تبار سلجوقیان می دانند همانهایی که شاهنامه را تکثیر کردند و تاریخ خورشیدی را در مقابل تاریخ قمری به ایرانیان عرضه نمودند .

- پارسی زبانان از پند های اخلاقی و اجتماعی او بیشترین استقبال را نموده اند .



زندگی نامه و بیوگرافی ارد بزرگ :









بی شک ارد بزرگ یکی از برجسته ترین اندیشمندان حال حاضر ایران است نگاهی سطحی به زندگی و آثارش ما را چنان شیفته خود می سازد که می توان با نوای صدایش رقصید و پیش رفت اندیشه های او وجوه مختلفی دارند که قوی ترین وجه آن توجه ویژه اش به اخلاقیات و پاک زیستی انسان است . توجه ویژه ارد به اخلاقیات باعث نمی شود رازهای زندگی مدرن امروز را در نظر نگیرد ، فرآیند و بازده اندیشه خردگرایانه او موجب پیراستن ناراستی هاست .

حوزه فلسفه اجتماعی اش ریشه در سنت ایران باستان دارد می توان او را میهن پرست ترین اندیشمند صد ساله اخیر ایران دانست جایی که می گوید :

ستایش گران میهن ، زنان و مردان آزاده اند .
و یا :
ميهن پرستي ، همچون عشق فرزند است به مادر .
بجز ایران بسیاری در کشورهای فارسی زبان حوزه فرهنگی ایران از مریدان ارد محسوب می شوند . این مسئله به جوانان و محیط های دانشگاهی ختم نمی شود گاهی در بین سیاستمداران و افراد نام آشنای کشورهای آنها هم می توان کسانی را دید که به جهات مختلف به او دل بسته اند بمانند این مطلب که از سایت موسسه مطالعاتی فرهنگی روسیه, آسیای مرکزی و قفقاز (ایراس) برداشت نموده ام :

خاطره ای از احمد شاه مسعود و ارد بزرگ :
این خاطره حکایت از روابط نزدیک این دو تن دارد که در طی سالهای تنهایی احمد شاه مسعود و ظهور و قدرت دو چندان طالبان ، که کابل ، هرات و مزار در اختیار طالبان و نیروهای متجاوز پاکستان بود . هر روز دهها بار مناطق اندک باقی مانده بمباران می شدند و در آن هنگامه ، که افکار عمومی می پنداشت شیر تنگه پنجشیر ( مسعود ) به زانو در خواهد آمد، و اندک نیروی مردم افغانستان هم قربانی سیاستهای آمریکایی دولت پاکستان و عربهای متجاوز امارات واقع شود .ارد بزرگ ، احمد شاه مسعود را مورد حمایت خویش قرار می دهد و چنانچه در آن خاطره می خوانیم احمد شاه به شدت تحت تاثیر روح بزرگ او قرار می گیرد. در این خاطره زیبا می خوانیم ارد بزرگ هدیه ای برای احمد شاه مسعود می فرستد .آن هدیه در واقع یکی از آثار هنرمندانه اوست. تابلویی فوق العاده زیبا ، با تمی شگفت انگیز ...در آنجا شیر سنگی است که پایش زخم برداشته و آهوی ظریف و کوچک ، گونه خویش را بر زخم گذاشته تا خون بیرون نزند ... این تشبیه و استعاره زیبا گویای درک عمیق ارد بزرگ از شرایط نه چندان مناسب احمد شاه مسعود را داشت . و در ادامه آن خاطره می خوانیم وقتی احمد شاه آن اثر را از پیک ارد بزرگ ، در طی مجلسی دریافت می کند شدیدا منقلب و دگرگون می شود و چهره آرام و متین او به هم می ریزد او در آن جا از خواب شب قبل خود به نزدیکانش سخن می گوید بله خوابی که از ارد بزرگ ، یک اسطوره می سازد و برای قوم افغان آشنایی دیرین می شود ...


احمد شاه می گوید "خواب می دیدم پایم در نبرد زخمی شده و در آن هنگامه تنهایی مردی با لهجه ایرانی می گفت احمد شاه ناراحت نباش ، تو فرزند ایرانی !! . و در ادامه می گوید آن مرد بزرگ بسرعت پایم را می بست تا جراحتم التیام یابد"


این خاطره زیبا از جهات گوناگون قابل ارز یابیست نگاه عمیق و مسئولیت شناس یک هنرمند را نشان می دهد.او خود می اندیشد ، احساس مسئولیت می کند و بدون آن که منتظر این و آن باشد دست به عمل می زند شاید امروز این خاطره با همان آدمهای اندکی که از آن خبر داشتند هیچ گاه گفته نمی شد و این راز همچون راز مرگ احمد شاه در دل تاریخ مدفون می شد ، اما! اما ارد مسئولیت خویش را پیش وجدان و آرمانهای خویش به انجام رسانیده است.او به هنر ایرانی به عنوان ابزاری می پردازد که می تواند قسمتی از خلقت انسانی که نیروی ست آسمانی ، را برای رهایی و کمال بشر بکار گیرد آثار او مادی نیستند و با نگاه مادی هم غیر قابل تفسیراند ، بقول دکتر مهرانفر برای شناخت ارد لازم است .


تائو ، فردوسی بزرگ و خیام فیلسوف را بشناسیم او از تائو لطافت و گذرایی و از فردوسی بزرگ هدف و آرمان مقدس و از خیام فیلسوف جهان فانی و بی ارزش را آموخته است.


احمد شاه مسعود به گفته یارانش در سفرها و منزلش در کنار قرآن دیوان حضرت حافظ را هرگز از خود جدای نمی کرد و ارادت خواصی به حافظ گرانمایه داشت .

آری داستان ارد داستان مردیست که عاشقانه سرزمین اجدادیش را ، فرزندان و تاریخش را دوست دارد اما این عشق موجب ستایشگری دائم و بی نتیجه گذشته نشده است . درسها و سخنان حکیمانه او این روزها از همه جا شنیده می شود صد ها هزار سایت و صدها نشریه روزانه کلام دلنشین او را تکرار می کنند و نسلی را با خود همراه نموده اند .

تصور این بود که جوانان ایران با اندیشمندان خویش قهر نموده اند اما امروز به خوبی شاهد موجی هستیم که همراه با اندیشمند معاصر آنهاست . ایرانیان هیچ وقت روشن اندیشان خویش را رها ننموده اند آنان بدنبال ندای حقیقی انسانهای آزاده اند . و او می گوید :

رهايي و آزادي ، برآيند پرستش خرد است و دانايي .

و این ندا را امروز در گلوی خسته و غمگین ارد یافته اند اشک ها و غمگنانه های او نوای دل انگیز هزاران هزار مشتاق رشد و آرمانخواهی ایرانیان گشته است آن گاه که می گوید :
ياد اشک و شيفتگي ، آويزه خاموش دلهاست .

سخن گفتن از ارد OROD کار ساده ای نیست او و خواست هایش را نمی توان در یک مجموعه کوچک و یا حتی دریک کتاب تعریف نمود آنچه من از این نابغه معاصر کشورمان می دانم آنست که زاده شهر توس نو (مشهد )است اما پدرش و اصلیتش از دیار شیروان یکی از شمالی ترین شهرهای خراسان بزرگ است به لحاظ نژادی به سلاجقه متصل می شوند چنانچه می دانیم هزار سال قبل سلجوقیان ایل بزرگی در ناحیه آمودریا و فرارود بودند (ناحیه ای که همکنون کشورهای تاجیکستان ، جنوب شرقی ازبکستان ، شرق ترکمنستان و قسمت شمالی افغانستان است ) سلجوقیان مسعود جانشین محمود غزنوی را از سلطنت به زیر کشیدند و رفته رفته گستره ایران را تا مدیترانه پیش بردند سلجوقیان گسترده ترین حکومت ایرانی را پس از اسلام بر سراسر منطقه گسترانیدن بازماندگان آنان در نواحی از مناطق شمال خراسان و منطقه بختیاری ایران ساکن شدند . بله خواجه نظام الملک توسی صدر اعظم دولت سلجوقی در سایه قدرتی که از علم و اندیشه های فردوسی بدست آورده بود ، توانست از خرابه غزنویان ، نظام اداری و اجتماعی درخشانی همچون تاسیس مدارس نظامیه و بفرمان ملک شاه سلجوقی که عاشق فرهنگ نیاکان و فردوسی بود تقویم خورشیدی ( جلالی ، شمسی ) را با کمک خیام و گروهی دیگر از نخبگان سرزمینمان ایران در مقابل هجری قمری تازیان ایجاد نمود .
مهمترین رکن اداره کشور در این دوره در اختیار مجلس ریش سفیدان بود آنان امرا و پادشاهان دودمان سلجوقی را بر می گزیدند و از قدرتی نظارتی و گاها تنبیهی برخوردار بودند ( شبیه سلسله اشکانیان )آنان معتقد به اصل فکر برتر بودند شاهنامه فردوسی و صدها اثر تاریخی دیگر را احیا کردند آنان حاکمیت تازیان (اعراب) را بطور کلی در خاورمیانه محدود به منطقه شبه جزیره عربستان نمودند نکته جالب در مورد گسترش حاکمیت این قوم بزرگ وجود داشت و آن مطلب این است که آنها هیچ گاه به شهرهای بین راه وارد نمی شدند تنها سفیری را به داخل شهر مربوطه می فرستادند و اولین خواستشان آن بود که دیگر خطبه ای به نام خلیفه بغداد خوانده نشود و رسما حکومت سلجوقی را بپذیرند .ذکر این حوادث تاریخی باعث می شود بهتر با اندیشمندی آشنا شویم که بر پیرامون خود دارای شناخت و ریشه است بقول حکیم فردوسی:
پدر چون به فرزند ماند جهان ........کند آشکارا برو بر نهان
گر او بفگند فر و نام پدر ...............تو بیگانه خوانش مخوانش پسر
کرا گم شود راه آموزگار ...............سزد گر جفا بیند از روزگار


به نظر من ما با شخصیتی روبرو هستیم که در این پیشینه کهن شناور است اهل خرد همواره در دوران زندگی این جهانی خویش در چنین وضعیتی قرار دارند . شما به زندگی سراسر رنج و اندوه فردوسی بزرگ نظری بیفکنید و سپس هزار سال بعد در همان شهر و همان خاک اخوان ثالث متولد می شود رشد می کند برگ می دهد و شاخسارش پر میوه می شود با همان غمها و همان محنت ها با همان آواز با همان آثار تراژیک ...
هر چند خود اخوان داشتن ریشه باستانی خویش را در قالب شعری رد می کند
اما اگر این ریشه نبود سفارش نمی کرد در کنار فردوسی بزرگ دفنش کنند ...
آری اُرد نیز با آثارش از ریشه های مشترکی سخن می گوید که شاید امروز در مرزهای کنونی ایران نباشد اما روان او همچنان در دره های شگفت انگیز بدخشان و کوههای مرتفع پامیر و رود بزرگ جیهون پرواز می کند
وقتی او را در حال صحبت با تاجیکان و یا اهالی شمال افغانستان و یا جنوب ازبکستان که گاها برای دیدنش می آیند می بینید متوجه می شوید که پرواز روح در دل تاریخ یعنی چه ، آنوقت که چشمان متعجب و مبهوت میهمانان را می بینید با آهنگ صدای او همراه می شوید و به ژرفای روان او فرو می روید .

اندیشمند و متفکر ایرانی که نظریات شگفت انگیز او موجب جلب و گرایش بسیاری از علاقمندان به علوم انسانی و بعضا علوم سیاسی شده است . ارد بزرگ به نوعی معمار است ، او از آینده ایی سخن می گوید که می تواند ایران را به جایگاه اصلی خود باز گرداند . شاید مهمترین نظریه او یعنی قاره کهن خود به تنهایی بتواند بیشترین تغییرات را در سطح روابط خارجی ایران و 19 کشور اطراف آن بوجود آورد . او به صراحت از تبانی شرق و غرب برای بلعیدن حوزه فرهنگی مرکز جهان ( که ایران در قلب آنست) یاد کرده است نظریه او مبتنی بر سخن فردوسی است که می گوید سلم و تور دو فرزند فریدون که یکی بر غرب و دیگری بر شرق جهان حکومت می نمودند برای تصاحب سرزمین ایرج حاکم منطقه قاره کهن (نامیست که ارد بزرگ بر منطقه ای از کشمیر تا مدیترانه نهاده است ) را می کشند . و او می گوید قاره کهن امروز توسط آسیا و اروپا بلعیده شده است . و چین با شروع بحث جاده ابریشم بدنبال افکار استعماری است حال آنکه این جاده ، راه انتشار فرهنگ غنی ایران به شرق و غرب بوده است و نمونه آن افکار میترایزم و شاهنامه فردوسی ماست که هر دو را با جعل اسامی چینی ها از آن خود می دانند .

او به ساختارهای سیاسی کشورهای محدوده قاره کهن نظری ندارد او همه را دعوت به همگرایی می کند او با دلایل بسیار ثابت می کند اگر این 20 کشور دست در دست یکدیگر بگذارند ساختاری بسیار قدرتمندتر از اتحادیه اروپا خواهند یافت .


رنگ صورتی محدوده قاره کهن را به نمایش می گذارد



نقشی که ارد بزرگ برای ایران در قاره کهن قائل است نقشی فرهنگی و تاریخی نظیر یونان در اروپاست .

قاره کهن امروز اسیر آسیا و اروپاست .

تاریخ و فرهنگ در شرق به چین ختم می شود و در غرب به یونان .

یکی از وجوه جالب و بارز این نظریه ایجاد همگرایی بیشتر منطقه ایی است که خود موجب خلع سلاح تجزیه طلبان در سطح کشورهای منطقه می گردد .

ارد بزرگ با نظریه قاره کهن خود پرده از حقیقتی برداشته که تا کنون هیچ اندیشمندی به آن توجه نکرده بود .

یکی دیگر از ایده های او نظریه کهکشان بزرگ اندیشه است. که دقیقا نقطه عکس نظریه دهکده کوچک جهانی است او با دلایل مستدل ثابت می کند جهان رو به انفجار اندیشه های گوناگون است و پیش بینی می نماید بزودی تعداد سایت های اینترنتی به چندین برابر جمعیت کره زمین برسند . او ثابت می کند جهان غرب با ابزار رسانه و اینترنت نمی تواند با تزریق فرهنگش یکپارچگی مورد نظر خویش را فراهم سازد .


با اینکه ایده های ارد بسیار جذاب است اما آنچه موجب شهرت روزافزون او گشته نصایح و پندهای حکیمانه اوست . پندهای او شامل تاکیدات مستمرش بر راستی ، احترام به ریش سفیدان ، پاسداشت اسطوره ها و میهن دوستی می گردد .


دهها مقاله و کتاب در مورد اندیشه های ارد بزرگ نگاشته شده است . بعضی او را علامه اقبال لاهوری عصر حاضر می دانند و عده ایی همپای فردریش نیچه در فلسفه و کسانی معتقدند جبران خلیل جبران امروز است . و البته جالب خواهد بود که بدانیم ارد و جبران خلیل جبران هر دو در 17 دی ماه زاده شده اند .





دکتر شهناز خاتمی هم مقالات بسیاری در مورد ارد بزرگ نگاشته که یک نمونه از آنان را که احتمالا برای شما نیز جالب و خواندنیست تقدیم می کنم



رابطه کار با خواست در نگاه ارد بزرگ


کار ما برآیند خواست و برنامه ماست آنکه خواست و برنامه ایی ندارد کاری انجام نمی دهد . ارد بزرگ



چرا بعضی از آدمها برای خود آینده ایی نمی بینند ؟ دلسرد و نامیدند ؟ همواره آیه یاس می خوانند و ناخودآگاه بذر افسردگی می پاشند ؟
پاسخ به این سئوالات را می توان در یک کلمه خلاصه نمود و آن نداشتن (( امید )) است
از سخن ابتدایی بحث مان می شود نتیجه گرفت (( کار نتیجه داشتن خواست است )) و خواست بدون امید و هدف بوجود نمی آید .
شاید بگویید کار ما لزوما می تواند خواست ما نباشد و نتیجه نیاز و اجبار باشد ،
بله تمام افکار و کنش های ما پاسخی ست به نیازهایی که جسم و روان از ما انتظار دارند اما بطن نیاز های ما و حتی نوع نگاه ما ریشه در هدفمندی زندگی و خواستی عقلانی دارد ، امید و آرزو شکل ظاهری و بیرونی آن می باشد .
اعتیاد ، فحشا و بزهکاری در جوامعی رواج دارد که بذر نامیدی و یاس در آنها پاشیده شده باشد
سستی اجتماعی و عدم تحرک نسل نو نتیجه سرکوفتگی آرزوهای آنان است .
این نسل شاید نتواند ابتدا موجب ترقی و رشد خود شود اما انباشتن خواسته ها به ایجاد رستاخیزی بزرگ منتهی می گردد .
مهمترین اتفاقی که رخ می دهد ظهور رهبرانی است که گویی هیچ چیز نمی تواند آنها را از پای بیندازد
واقع امر آنست که جوامع قابلیتی را در اندرون خویش دارند که می توانند در آخرین لحظه انسانها را از بدترین کابوسها نجات بخشند .

در این جوامع مردان برتر و بقول فردریش نیچه (( ابر انسان )) متجلی می گردند و سخنانش درمانگر درد ها و رنج های نسل شان می گردد .

ابر انسان نسل خویش را دعوت به عملگرایی می کند . او می خواهد ضعفها را با کار و قیامی همگانی از بین ببرد .
ارد بزرگ جمله زیبایی در این زمینه دارد : " آنچه رخ داده را باید پذیرفت اما آنچه روی نداده را می توان به میل خویش ساخت " .

" به میل خویش " یعنی آنکه باید ادامه را با خواست خویش پیش برد نه خاموشی .
ارد بزرگ حدس می زند که نسل افسرده پیشاپیش برای سستی خویش هم دلایل بیاورد و بدین خاطر می گوید : " رویا پردازی که عملگرا هم باشد می تواند سرچشمه دگرگونی های بسیار گردد ".
او تلویحا می گوید حتی می توان برای باروری و کار بیشتر به رویاها پناه برد و عقل محوری را که تابع واقعیتهای زمان حال خود می باشد را به کنار گذشت و آینده را به شکلی رویایی و دست یافتنی دید .
این خود باعث حرکت و جوشش می شود رویاها قابلیتی است که به انسان این نیرو را می بخشد که هر چیز به ظاهر غیر ممکن را نیز به دست آورد .

سخنان و کلمات بزرگان چنان انرژی در درون خود دارند که می توانند نسل های خاموش را از خواب های سنگین بیدار کنند .
شاید یکی از زیباترین جملات ارد بزرگ این جمله باشد که : آرامش اگر همیشگی باشد سستی و پلشتی در پی دارد .

رسیدن به آرامش دائمی ! شعار تبلیغاتی بسیاری از خماران و اهل تصوف است فرقه های مختلفی از هندویان و بودایی ها هدف و خواست خویش را برای رسیدن به آرامش مطلق می دانند شاید معنای جمله ارد بزرگ را آن زمان بتوان خوب درک کرد که بدانیم این آرامش و خلسه وحشتناک موجب گشت قرنها شبه قاره هند تن به استعمار بسپارد .
اهل تصوف سعی می کنند به خود بقبولانند که اگر ما خوب باشیم ! به جهان از دریچه خوبی خواهیم نگرست پس در این حالت بدی وجود ندارد در حالیکه در هر ثانیه هزاران نفر در سرتاسر دنیا گرفتار رفتارهای خشنونت آمیز و تجاوز قرار می گیرند ارد بزرگ به این گوشه نشینان می گوید :
آنکه می گوید همه چیز خوب است و بدی وجود ندارد با کسی که همه چیز را اهریمنی می پندارد تفاوتی ندارد . برآیند چنین افکار سخیفی به چاه نیستی گرفتار آمدن است تنها کسانی خوبی را خوب می بینند که بدی و اهریمن را باور داشته باشند و از آن پرهیز کنند .
نگاه سخت ارد بزرگ به اهل تصوف و ریاضت کشان بدین خاطر است که او حرکت و جوشش نسل نوی سرزمینش را می خواهد و نه فسردگی و انجماد را...
باز در جایی دیگر می گوید : " آنکه زندگی بدون رنج و تلاش را برمی گزیند پیشاپیش مرگ خویش را نیز جشن گرفته است" .
ارد بزرگ در جایی سخت ترین حمله را به اهل تصوف و صوفی گری می کند که بسیار جالب و خواندنی است : " آنانی که در کنار ما زندگی می کنند اما کنشی ندارند و وارستگی را در پشت کردن به جهان می دانند گوشه نشینی می کنند و همه چیز را گذرا می دانند تکه گوشتهای هستند که هنوز از جهان حیوانی خود به دنیای آدمیان پا نگذاشته اند . آنکه ما را به این جهان آورد فر و خرد را مایه رشد ما قرار داد ، باید به آنان گفت خرد و دانش را انکار کردن با خوابیدن و مردن تمیزی ندارد " .

نتیجه این بحث را می توان اینگونه دانست که :

برای باروری و ایجاد تحرک و روحیه لازم در افراد باید ریشه های آرمانی و هدف آنها را تقویت نمود
باید روحیه بخشید
باید صوفی منشی را کالبدشکافی کرد و آثار وحشتناکش را معرفی نمود .
و در نهایت نباید انتظار داشت در جامعه ایی که شادی و امید وجود ندارد نوآوری رخ نماید...




در مورد ارد بزرگ بیشتر بدانیم :


سخنان حکیمانه ارد بزرگ
http://sokhanan.ir/myadmin/?p=39

روزنامه راه نجات
http://www.rahenejatdaily.com/1107/87121712.html
http://www.rahenejatdaily.com/828/87010715.html
http://www.rahenejatdaily.com/841/87012208.html
http://www.rahenejatdaily.com/1007/87080919.html
http://www.rahenejatdaily.com/1144/88020215.html
http://www.rahenejatdaily.com/1146/88020513.html

خبرگزاری فارس
http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8711260936
http://www1.farsnews.com/newstext.php?nn=8709190670

خبرنامه گویا
http://news.gooya.com/society/archives/081960.php
http://mag.g00ya.com/society/archives/081960.php

موسسه مطالعاتی فرهنگی روسیه, آسیای مرکزی و قفقاز (ایراس)
http://www.iras.ir/Default_view.asp?@=4375

صندوق احیاء و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی
http://chre.ir/fa_index.asp

نظریه قاره کهن ارد بزرگ
http://bookdl.ir

نظریه کهکشان بزرگ اندیشه
http://www.avaxnet.com/showthread.php?tid=4805&pid=21803

ايران پرس نيوز
http://www.iranpressnews.com/javan/2008/04/3525.htm

حزب ایران سرفراز
http://www.news.iransarfaraz.com/news/5037.html

سایت تابناک
www.tabnak.ir/fa/pages/?cid=46716

روزنامه ابتکار
http://www.ebtekarnews.com/Ebtekar/Article.aspx?AID=7414
http://www.ebtekarnews.com/Ebtekar/Article.aspx?AID=7427
http://www.ebtekarnews.com/Ebtekar/Article.aspx?AID=7440
http://www.ebtekarnews.com/Ebtekar/Article.aspx?AID=7492
http://www.ebtekarnews.com/Ebtekar/Article.aspx?AID=7518

راديو سحر 88.7 اف ام
http://www.radiosahar.af/spip.php?article375
http://www.radiosahar.af/spip.php?article376

نشریه پوشه - مونترال کانادا - شماره 212
http://www.poosheh.com/new-poosheh/resideh-matllab-212.html
http://www.poosheh.com/new-poosheh/resideh-matllab-216.html
http://www.poosheh.com/new-poosheh/resideh-matllab-217.html
http://www.poosheh.com/new-poosheh/resideh-matllab-218.html
http://www.poosheh.com/new-poosheh/resideh-matllab-219.html

سایت تخصصی مدیران ایران
http://modiraniran.com/index.php?option=com_content&task=view&id=200&Itemid=55

مجله خانواده سبز
http://www.ksabz.net/fullnews.aspx?id=578aedd3-ba00-4c46-adfc-cb4f871deb7c

كنسرواتوار موسيقى تهران
http://www.tehranconservatory.ir/MenuR10.asp?Sub=&id=806

نشریه آزادگی - هانوور ، آلمان
http://www.azadegy.de/az150/15.htm

سایت خبری تحلیلی کرد پرس
http://www.kordpress.com/post-156.aspx

سایت اصالت متعلق به پیروان ببرک کارمل رییس جمهور پیشین افغانستان
http://www.esalat.org/images/mirase%20geranbahai%20gozashtagan%20-%202.htm

مقاله دات نت
http://www.maghaleh.net/article200.html

کابل پرس: خبری، تحليلی و انتقادی
http://www.afghanpen.com/spip.php?article120

persiancod فهرست مقالات سال
www.persiancod.com/list.htm

محاکمه
http://mohakeme.com/content/view/390/43/

پایگاه تارخ و فرهنگ ایران
www.ariarman.com
www.ariarman.com/Ahmad-Shah-Masood.htm
www.ariarman.com/ard.htm

نگاهی دیگر
www.negahidigar.net/zendegi-farhang-43-87.08.03.htm

اندیشگاه علم و صنعت جهان معاصر
www.ie-land.net/index.php?option=com_content&task=category§ionid=11&id=41&Itemid=63

بانک کشاورزی
www.agri-bank.com/ELibrary/ELibraryF/Item.asp?ParentID=84&ItemID=805

بانک سخنان بزرگان
www.rahpoo.com

بنیاد علوی
www.alavi-bonyad.org/modules/xfsection/article.php?articleid=407

بازنگار
www.baznegar.org/permalink.aspx?id=55914543

بالاترین
www.balatarin.com/permlink/2009/4/29/1578155
www.balatarin.com/permlink/2008/6/16/1330942

ماهنامه مشعل افغانستان
www.mashal.org/home/main/honari.php?id=00058

مجله علمی کائسنا
www.ksna.ir/component/content/article/29-scentences/1506-1387-09-29-11-47-51.html
www.ksna.ir/component/content/article/29-scentences/1511-1387-09-29-11-55-32.html

کتابناک
http://ebooks.ketabnak.com/comment.php?dlid=2227&ENGINEsessID=ea55d39abc1c3713be47efb3c79cec03

مجله اینترنتی سوتک
www.sootak.ir/%D9%86%DA%A9%D8%AA%D9%87-%D9%87%D8%A7/%D9%86%DA%A9%D8%AA%D9%87-%D9%87%D8%A7/%D9%86%DA%A9%D8%AA%D9%87-9.html
www.sootak.ir/%D9%86%DA%A9%D8%AA%D9%87-%D9%87%D8%A7/%D9%86%DA%A9%D8%AA%D9%87-%D9%87%D8%A7/%D9%86%DA%A9%D8%AA%D9%87-8.html

سایت شیخ عامر
www.sheikhamer.ir/ketab.php

سامانه آزمون انتشارات بين المللي گاج
www.gaj.ir/ts1/

وب سایت شخصی دکتر جهانگیر کرمی
www.drkarami.com/index.php?option=com_content&task=view&id=15&Itemid=31

اخبار فنآوری اطلاعات
www.itportal.ir/index.php

صدا و سیمای مرکز گیلان
www.guilan.irib.ir/index.php?option=com_content&task=view&id=3452&Itemid=374

Sohail2D
www.sohail2d.com/articles/1---/3189-1388-02-13-13-48-14
www.sohail2d.com/articles/35---/3164-1388-02-04-10-21-25

هم تبار
http://hamtabar.com/news2.php?id=1244
http://hamtabar.com/news2.php?id=1241

سایت آرمان - باشگاه نويسندگان آزاد افغانستان
www.armans.info/2008/11/07/2612.html

سایت خبری عصر ایران
http://www.asriran.com/fa/pages/?cid=58057


سازمان فرهنگی فرا
http://www.fara.ir/index.php?target=news&function=viewnews(422)

خبرنت
https://khabarnet.info/index.php?option=com_content&task=view&id=2893&Itemid=43

نشر پژواک کیوان
http://www.pjkeyvan.com/content/view/17/41

اندیشه متفکران
http://www.scribd.com/doc/2459730/-

روابط عمومی دانشگاه یزد
http://www.yupr.ir/send1.php?sendnews_id=4655

ساری
http://www.mzare.ir/vhamzare/modules.php?name=Tutorials&op=viewtut&id=1465

شهرداری اندیمشک
http://www.andimeshk.ir/rha/?Page=SpeechDesc&Action=list&id=51&startlimit=400

خبرنیوز
http://khabarnews.ir/index.php?p=474

مجله اینترنتی راز دانش
http://www.razdanesh.com/online/index.php?option=com_content&task=view&id=2338&Itemid=121

دانشکده پزشکی شیراز
http://med.sums.ac.ir/deputies/student/e-lib.html

گروه اینترنتی مبین
http://www.mobin-group.com/photo/Roozaane/Archive/1083.htm

سایت آفتاب
http://aftab.ir/lifestyle/subcategory.php?id=198
http://aftab.ir/lifestyle/view.php?id=114625
http://aftab.ir/lifestyle/view.php?id=101242
http://aftab.ir/lifestyle/view.php?id=114533
http://aftab.ir/lifestyle/view.php?id=114556
http://aftab.ir/lifestyle/view.php?id=114586
http://aftab.ir/lifestyle/view.php?id=103328
http://aftab.ir/lifestyle/view.php?id=114548
http://aftab.ir/lifestyle/view.php?id=114561
http://aftab.ir/lifestyle/view.php?id=109354
http://aftab.ir/lifestyle/view.php?id=114634
http://aftab.ir/articles/applied_sciences/library_science/c12c1234686421_reading_book_p1.php

سایت فوزیه کوفی : نماینده بدخشان و نایب دوم در مجلس نمایندگان افغانستان
http://www.koofi.net/history/Mirasi_Gezashtagan7.htm
http://www.koofi.net/history/Mirasi_Gezashtagan6.htm
http://www.koofi.net/history/Mirasi_Gezashtagan5.htm
http://www.koofi.net/history/Mirasi_Gezashtagan4.htm
http://www.koofi.net/history/Mirasi_Gezashtagan3.htm
http://www.koofi.net/history/Mirasi_Gezashtagan2.htm
http://www.koofi.net/history/Mirasi_Gezashtagan1.htm

سایت بازتاب آنلاین
http://baztabonline.com/fa/pages/?cid=17723
http://baztabonline.com/fa/pages/?cid=16378
http://baztabonline.com/fa/pages/?cid=16181
http://baztabonline.com/fa/pages/?cid=15345
http://baztabonline.com/fa/pages/?cid=16523
http://baztabonline.com/fa/pages/?cid=16543
http://baztabonline.com/fa/pages/?cid=16584

روزنامه بين المللي اعتدال
http://www.etedaldaily.ir/pub/1387/Mor/12/html/page5.html
http://www.etedaldaily.ir/pub/1387/Mor/13/html/page5.html
http://www.etedaldaily.ir/pub/1387/Mor/14/html/page5.html
http://www.etedaldaily.ir/pub/1387/Mor/15/html/page5.html
http://www.etedaldaily.ir/pub/1387/Kho/25/html/page5.html
http://www.etedaldaily.ir/pub/1387/Kho/22/html/page5.html
http://www.etedaldaily.ir/pub/1387/Kho/20/html/page5.html
http://www.etedaldaily.ir/pub/1387/Kho/12/html/page5.html
http://www.etedaldaily.ir/pub/1387/Kho/11/html/page5.html
http://www.etedaldaily.ir/pub/1387/Kho/09/html/page5.html
http://www.etedaldaily.ir/pub/1387/Kho/08/html/page5.html
http://www.etedaldaily.ir/pub/1387/Kho/07/html/page5.html
http://www.etedaldaily.ir/pub/1387/Kho/06/html/page5.html
http://www.etedaldaily.ir/pub/1387/Kho/05/html/page5.html
http://www.etedaldaily.ir/pub/1387/ord/28/html/page5.html
http://www.etedaldaily.ir/pub/1387/ord/25/html/page5.html
http://www.etedaldaily.ir/pub/1387/ord/23/html/page5.html
http://www.etedaldaily.ir/pub/1387/ord/21/html/page5.html
http://www.etedaldaily.ir/pub/1387/Mor/03/html/page5.html
http://www.etedaldaily.ir/pub/1387/Mor/02/html/page5.html
http://www.etedaldaily.ir/pub/1387/Tir/15/html/page5.html
http://www.etedaldaily.ir/pub/1387/Tir/13/html/page5.html
http://www.etedaldaily.ir/pub/1387/Tir/12/html/page5.html
http://www.etedaldaily.ir/pub/1387/Tir/07/html/page5.html
http://www.etedaldaily.ir/pub/1387/Tir/06/html/page5.html
http://www.etedaldaily.ir/pub/1387/Tir/03/html/page5.html
http://www.etedaldaily.ir/pub/1387/Tir/02/html/page5.html
http://www.etedaldaily.ir/pub/1387/Kho/28/html/page5.html
http://www.etedaldaily.ir/pub/1387/Kho/27/html/page5.html
http://www.etedaldaily.ir/pub/1387/Kho/26/html/page5.html
http://www.etedaldaily.ir/pub/1387/Mor/07/html/page5.html
http://www.etedaldaily.ir/pub/1387/Mor/05/html/page5.html

سایت تبیان

http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=934&articleID=352500
http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=934&articleID=359450
http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=934&articleID=313780
http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=934&articleID=262430
http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=934&articleID=360611
http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=934&articleID=317461
http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=934&articleID=313642
http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=934&articleID=358842
http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=934&articleID=338492
http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=934&articleID=337562
http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=934&articleID=311862
http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=934&articleID=262112
http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=934&articleID=356422
http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=934&articleID=357603
http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=934&articleID=309953
http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=934&articleID=354153
http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=934&articleID=359373
http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=934&articleID=307704
http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=934&articleID=362894
http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=934&articleID=362106
http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=934&articleID=359816
http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=934&articleID=311815
http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=934&articleID=363245
http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=934&articleID=356845
http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=934&articleID=365165
http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=934&articleID=311866
http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=934&articleID=355276
http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=934&articleID=316807
http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=934&articleID=359817
http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=934&articleID=360127
http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=934&articleID=311847
http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=934&articleID=362077
http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=934&articleID=354387
http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=934&articleID=307698
http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=934&articleID=356088
http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=934&articleID=263448
http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=934&articleID=262109
http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=934&articleID=359929
http://www.tebyan.net/Weblog/bah1359/post.aspx?PostID=50837

مشخصات کلی شهرستان شیروان

شهرستان شیروان
از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

شهرستان شیروان از شهرستان‌های استان خراسان شمالی است.با وسعت ۳۷۸۹ کیلومتر که از شمال به کشور ترکمنستان و از جنوب به شهرستان اسفراین از شرق قوچان و از غرب به بجنورد محدود می‌شود. مرکز آن شهر شیروان است و لوجلی شهری است در شمال این شهرستان. شیروان از شهرهای مرتفع استان خراسان شمالی است که در درهٔ رود مرزی اترک ما بین کوه‌های کپه‌داغ و آلاداغ جای گرفته‌است. شیروان دارای آب و هوای نسبتا سرد در زمستان و گرم و معتدل در تابستان می‌باشد. این شهرستان در سال ۱۳۸۵، تعداد ۱۶۴ هزار نفر جمعیت داشته‌است .



تقسیمات کشوری
بخش مرکزی شهرستان شیروان
دهستان حومه (شیروان)
دهستان زوارم
دهستان زیارت
دهستان سیوکانلو
دهستان گلیان
شهر: شیروان

بخش سرحد
دهستان تکمران
دهستان جیرستان(آلخاص ،کوسه ،ملوانلو،میلانلو،سیرسپرانلو،نامانلو)
دهستان قوشخانه
شهر: لوجلی


جستارهای وابسته
غار سلیمان


دانشگاه‌های شیروان
مرکز علمی کاربردی شهرستان شیروان
دانشگاه آزاد شیروان
دانشکده دولتی کشاورزی شیروان
دانشکده فنی پرفسور حسابی
دانشگاه پیام نور

آثار تاریخی
چهارطاقی تیموری
تپه باستانی
غارهای دستکند هنامه

مشاهیر شیروان
سعدالدین تفتازانی{شاعر و عارف}
شيخ رشيد‌الدين محمد
ارد بزرگ (شرکا){از مشاهیر برجسته ایران دارای کتاب‌های متعدد از جمله قاره کهن و جملات حکیمانه}
بابا توکل گلیانی{عارف}
هیوا مسیح{شاعر پست مدرن}
منوچهر لطیف{ قهرمان کشتی و قدیمی ترین کارشناس و منتقد کشتی ایران }

مکان‌های زیارتی و تفریحی
امامزاده حمزه رضا
کوهستان پارک شیرکوه
ییلاق گلیان
آبشار استرخی
منطقه حفاظت شده گلول وسرانی
زوارم
سدهای بارزو و شورک
کوه شاهجهان از رشته کوه آلاداغ
رشته کوه کپه داغ
ييلاق اوغاز
غار كافر قلعه
غار پوستين دوز
کوههای آلخاص (واقع در مرز ترکمنستان)

ورزشهای پر استعداد شیروان
کشتی چوخه{ مسابقات این ورزش در سال۱۳۴۲‬ برای اولین بار با حمایت “منوچهر لطیف” در شهر شیروان برگزار شد}
کوهنوردی و صخره نوردی{رضا پیل پا عضو تیم ۵ نفره صخره نوردی ایران از شیروان}
والیبال{تیم قند شیروان که در سالهای ۸۱و۸۲ در لیگ برتر والیبال کشور حضور داشته و به عنوان بهترین تیم شهرستانی انتخاب شد این تیم به خاطر مشکلات مالی منحل شد}
ورزش‌های رزمی
کوراش{ایوب حسنی قهرمان کوراش جهان وآسیا}




غذاهای محلی شیروان
قتلمه، چلپه، اگنجه، شیرمال، ساج نونه، فطیر، قاق، چریش لی فطیر، جزلق لی فطیر، کلوچه برنجی، چزمه، قوتاب(قطاب)، یخنه پلو، آبگوشت، سمسمه، دیمه دنی، قیش، کچه(کاچی)، نون قاتق، پی او، درشوگرم، آش رشته، یارمه، مسدوه، فرنی، شیره داغ، تلخان، آش قلیه

پیشینه
در ایران معمولا شهرهاو آبادی‌های قدیم را به به پهلوانان و شهریاران نسبت میدهندمثلا بجنورد را به بیژن وشیروان را به انوشیروان نسبت میدهند.نام شیروان منسوب به نقش شیری که شکل و شمایل آن در دامن شمالی شیر کوه مشاهده می‌شود.

همچنین نام شیروان منسوب به شیربانانی بوده که در قرون گذشته در جنگل‌های منطقه شیروان به شکار ونگهداری شیر اشتغال داشته‌اند.

شیروان روزگاری پایتخت قوم پارت بوده‌است. دیاکونوف محقق ونویسنده روسی معتقد است اولین امپراتوری مقتدر پارتها(یوئه چرمی)به نام کوشانیان در شیروان به وجود آمده‌است. ایزدوخاراکسی واسترابون از مورخین و جغرافیدانان یونان محل زندگی و حکومت پارت را در دره رود اترک شیروان ذکر کرده‌اند.


شیروان ‌در زمان اشکانیان در زمره قلمرو آنان قرار داشته و وجود گورهای زرتشتی و آثار تاریخی در نقاط گوناگون ناحیه شیروان، نه تنها بر شناخت رویدادهای تاریخی شیروان در پیش از تاریخ کمک می‌نماید، بلکه آبادی و اهمیت این شهر را در آن زمان نشان می‌دهد. شهرهای خراسان، از جمله شیروان، بین سال‌های ۳۱ و ۳۲ هـ. ق، در روزگار خلافت عثمان، به دست مسلمانان افتاد. در زمان حکومت طاهریان، صفاریان و سامانیان، شیروان یکی‌از آبادی‌های پرجمعیت و آباد بوده‌است. سلطان محمود غزنوی در بازگشت از هندوستان از مسیر راه مشهد - طرقی - شیروان، یک شبانه روز در روستاهای دهستان گلیان شیروان، اردو زده است؛ به طوری که این محل را تخت سلطان محمود نیز می‌نامند. مغولان در ۶۱۸ هـ. ق، شهرهای خراسان، از جمله شیروان را گشودند و به کشتار و چپاول پرداختند. شیروان در ۸۷۴ هـ. ق، به دست تیمورلنگ افتاد. شیروان در زمان صفویه از اعتبار و اهمیت ویژه‌ای برخوردار شد و در زمان شاه عباس بزرگ، کردان جنگجو به این ناحیه کوچ کردند. شاه عباس صفوی چند بار، از جمله در ۱۰۰۷ هـ. ق، به خراسان که مورد تاخت و تاز مردمان گوناگون بود و هم چنین به شیروان، مرکز حکومت ایلخانی سفر کرده‌است. نادرشاه افشار در ۲۴ شوال ۱۱۴۸ هـ. ق، به پادشاهی رسید و رضاقلی میرزا، پسرش را فرمانروای خراسان، از جمله شیروان کرد.

شیروان یکی از شهرهای مهم نادر شاه افشار به حساب آمده‌است. در ۱۲۱۰ هـ. ق، آقا محمد خان قاجار هنگام رفتن به مشهد، از شیروان گذشت و امیر گونه خان، حاکم شیروان نسبت به وی اعلام وفاداری کرد. در روزگار محمد شاه قاجار، شیروان یکی از نواحی مهم درگیری‌های حاکمان محلی، از جمله حاکمان شیروان و بجنورد بود. ناصرالدین شاه قاجار، دوبار در سال‌های ۱۲۸۴ و ۱۳۰۰ هـ. ق، به خراسان سفر و از شیروان نیز دیدن کرد.


منابع
1.↑ پایگاه اینترنتی مرکز آمار ایران

شهر من شهر زیبا ، شیروان دوستت دارم

شهر من
شهر زیبا
شیروان من
تو را دوست دارم
و از هم اکنون در این آدرس جدید برای تو خواهم سرود
یاد شیرمردان و زنانت در طول تاریخ ایران زمین
کمرنگ نخواهد شد
تا فرزندانت زنده و بیدارند...

زنده باد ایران
زنده باد سرزمین شیران (((( شیروان ))))

علیرضا شیرازی و سرور بی ارزش بلاگفا

وبلاگ پیشین من به آدرس : homeira-sattarzadeh.blogfa.com

توسط مدیر بلاگفا علیرضا شیرازی بی هیچ دلیلی پاک شد . و دهها ساعت از انرژی و زمان مرا به باد داد .



از حالا اینجا می نویسم و در خدمت همشهریان عزیزم هستم



زنده باد شهر شیروان زیبا و فرزندانش